PROSJEKT SYRISKE BARN

Syriske flyktningbarn trenger skolegang og helsehjelp. Libanon er det landet i verden som har høyest antall flyktninger per innbygger. I samarbeid med organisasjonene MAPS og SAMS arbeider jeg for helsefremming og skolegang for syriske flyktningbarn i Libanon. Det trengs!

Donasjoner |

 

HVA HAR VI GJORT SÅ LANGT?

November - desember 2017: Fortsatt utvikling og tilpasning av Psykologisk førstehjelp på arabisk for bruk i skoler i flyktningleire. Jeg har nå gitt opplæring til i alt 40 hjelpere (lærere, social workers og psykologer) som bruker materiellet i sitt arbeid med barn. Erfaringene så langt er positive. Programmet evalueres ved skolen Sawaisa i Bekaa, og ved et barnehjem i Bekaa. Rapport på dette vil komme våren 2018. I tillegg har jeg jobbet med innsamling av penger for å sikre skoletilbud til barn ved MAPS sine skoler i Bekaa og Arsal og sørget for utdeling av varme klær. I samarbeid med Kunsthall 3.14 hadde vi utstilling av tegninger barn ved MAPS sine skoler har laget.

Juni - september 2017: Med basis i Psykologisk førstehjelp har vi utviklet et 10-timers psykopedagogisk støtteprogram for arabisk-språklige barn. 

De NORAD-støttede appene Antura and the letters og Feed the Monters er morsomme og nyttige for å lære å skrive og lese arabisk!

Mer informasjon om situasjonen for syriske flyktningebarn her og her

Mai 2017: Utdeling i regi av Dar El Fatwa Relief av skolemateriell til 450 barn og 20 lærere i Libanon. Skolemateriellet består av basisbøker i matte, arabisk og engelsk, notatbøker, blyanter og aktivitetsbøker.

   

HVORDAN KAN DU HJELPE?

Overfør penger til

Bankontonummer: 34801183710

Eller VIPS: tlf 41617343

Solfrid Raknes – solfrid.raknes@hotmail.com – +47 416 17 343