Hekle en skole

Målet for skoleåret 2019/2020 er å hekle en skole! Syriske flyktningkvinner i Bekaa-dalen hekler fine figure på bestilling. MAPS gir hekle-undervisning og koordinerer. Kvinnene får 50% av inntektene, mens resten går til skole for barn.

Strikkeoppskrifter på norsk, engelsk og arabisk |

Skolestart på Saad Nael i Bekaa åpnet søndag 6. oktober 2019

Syriske flyktningkvinner i Bekaa hekler figurer, og vi selger dem i Norge. Pengene går til å finansiere skoledrift på skolen Saad Nael, en skole for 300 barn.

Se mer om hekleprosjektet på Facebook-siden til heklerne

Tre sentrale samarbeidspartnere i Norge: 1) Internasjonal Kvinneliga for Fred og Frihet, Bergen, 2) Solidaritetsnøster og 3) Heimstadkjær i Midsund

Intervju med to lærere før skolestart

Intervju med tre barn rett før skolestart på Saad Nael høsten 2019

Du kan kjøpe blekkspruter over nett, gjennom Solidaritetsnøster

Blekkspruter for vern av liv under vann, #SDG14

1200 vanvittig vakre blekkspruter, heklet av flyktningkvinner som lever i leire i Bekaa i Libanon har kommet til Norge. Blekksprutene skal bidra til gode tiltak for vern av liv under vann, FNs bærekraftsmål nr 14. "NEI til atomubåter i Norske fjorder!" sier Internasjonal Kvinneliga for Fred og Frihet, Bergen. Prosjektet ledes av Susanne Urban og er støttet av Utenriksdepartementet. Blekksprutene selges mellom annet på Coop Midsund, på Reindyrka i Bergen og på Norli i Bergen sentrum.

Blekksprutene selges for kr 100,- pr stk. Alle inntekter i prosjektet går uavkortet til kvinnene som har heklet dem, + skolegang og helsehjelp for syriske flyktningbarn i Libanon. 

Prosjektet foregår i samarbeid med Multiaid.programs, en FN-godkjent syrisk ledet skole- og helseorganisasjon Libanon, og Internasjonal kvinneliga for fred og frihet, Bergen. 

UiB har fått en sentral rolle med tanke på dette bærekraftsmålet. 

Heklede blekkspruter er bra for nyfødte!

Blekkspruter er smarte, hjelpsomme og har mange armer, se film om 

- blekksprut som spiser krabber i teine og går ut

- "the miming octapus" er enormt god til å immitere nesten hvem som helst!

- massevis av oppskrifter på youtube, se feks her

- Kongen og dronningen takker for blekksprut!

solraknes@gmail.com +47 416 17 343