Solfrid Raknes

Hekle en skole

Skoleåret 2020/2021 har vi heklet en skole! Syriske flyktningkvinner i Bekaa-dalen hekler fine figure på bestilling. MAPS gir hekle-undervisning og koordinerer. Heklerne får 50% av inntektene, mens resten går til skoletilbud til 300 syriske flyktningbarn i Libanon.

Strikkeoppskrifter på norsk, engelsk og arabisk

Filmer om prosjektet her

Syriske flyktningkvinner i Bekaa hekler figurer, og vi selger dem i Norge. Pengene går til å finansiere skoledrift på skolen Saad Nael, en skole for 300 barn. Følg Crochet Community Collective på Facebook

Tre sentrale samarbeidspartnere i Norge: 1) Internasjonal Kvinneliga for Fred og Frihet, Bergen, 2) Solidaritetsnøster og 3) Heimstadkjær i Midsund

Intervju med to lærere før skolestart

Intervju med tre barn rett før skolestart på Saad Nael høsten 2019

Du kan kjøpe blekkspruter over nett, gjennom Solidaritetsnøster sin facebook-side. 

Blekkspruter for vern av liv under vann, #SDG14

1200 vanvittig vakre blekkspruter, heklet av flyktningkvinner som lever i leire i Bekaa i Libanon har kommet til Norge. Blekksprutene skal bidra til gode tiltak for vern av liv under vann, FNs bærekraftsmål nr 14. "NEI til atomubåter i Norske fjorder!" sier Internasjonal Kvinneliga for Fred og Frihet, Bergen. Prosjektet ledes av Susanne Urban og er støttet av Utenriksdepartementet. Blekksprutene selges mellom annet på Coop Midsund, på Reindyrka i Bergen og på Norli i Bergen sentrum.

Blekksprutene selges for kr 100,- pr stk. Alle inntekter i prosjektet går uavkortet til kvinnene som har heklet dem, + skolegang og helsehjelp for syriske flyktningbarn i Libanon. 

Prosjektet foregår i samarbeid med Multiaid.programs, en FN-godkjent syrisk ledet skole- og helseorganisasjon Libanon, og Internasjonal kvinneliga for fred og frihet, Bergen. 

Heklede blekkspruter er bra for nyfødte!

Kongen og dronningen takker for blekksprut!

solraknes@gmail.com +47 416 17 343