SYRISKE BARN

Mange syriske barn på flukt har psykiske vansker og mangler et godt skoletilbud. Libanon er det landet i verden som har høyest antall flyktninger per innbygger. I samarbeid med libanesiske Dar Al Fatwa Relief, syriske MAPS og syrisk-amerikanske SAMS arbeider jeg for helsefremming og skolegang. Alle penger som kommer inn brukes til læringsmateriell (skolebøker, lærerveiledninger og skriveutstyr).

Donasjoner |

HVA HAR VI GJORT SÅ LANGT?

Mai 2017: Utdeling av skolemateriell til 450 barn og 20 lærere i Libanon. Skolemateriellet består av basisbøker i matte, arabisk og engelsk, notatbøker, blyanter og aktivitetsbøker.

   

Juni - september 2017: Med basis i Psykologisk førstehjelp har vi utviklet et 10-timers psykopedagogisk støtteprogram for arabisk-språklige barn. Jeg har gitt opplæring til 15 voksne (lærere, social workers og psykologer) som nå bruker materiellet i sitt arbeid med barn. Erfaringene så langt er positive. Vi gjennomfører nå en liten feasability-studie der vi undersøker hvor nytte av materiellet, i desember oppsummerer vi og bestemmer hvor de neste stegene for prosjektet går.

De NORAD-støttede appene Antura and the letters og Feed the Monters er morsomme og nyttige for å lære å skrive og lese arabisk!

Mer informasjon om situasjonen for syriske flyktningebarn her og her

HVORDAN KAN DU HJELPE?

Overfør penger til

Bankontonummer: 34801183710

Eller VIPS: tlf 41617343

Solfrid Raknes