STIPENDER OG STØTTE

Innovasjon der offentlig og privat sektor spleiser. Takk for god støtte fra mange!

STØTTE TIL UTVIKLING AV PSYKOLOGISK FØRSTEHJELP, EVALUERING OG FORSKNING 

      

Psykologisk førstehjelp (PF) produktene utgis på Gyldendal forlag, og ble utviklet mens jeg var tilsatt ved Voss Sjukehus, Helse Bergen. Bergen Teknologioverføring (BTO) har de kommersielle rettighetene til PF. Inntekter fra salg av PF-materiell deles i tråd med den vanlige delingsregelen rundt innovasjon i offentlig sektor.

Mulighet til videreutvikling av PF-produkter, evaluering og forskning har kommet gjennom bidrag fra mange kanter, til ulike relaterte prosjekter:

BTO, Voss Sjukehus, Helse Bergen, Helse Vest, Helsedirektoratet, Norges Forskningsråd, Regionalt Forskningsfond Vest, Oslofjordfondet, Norsk Forening for Kognitiv Terapi, Norsk faglitterær forfatter og oversetterforening, Extrastiftelsen Helse og Rehabilitering, RKBU Vest Uni Helse Research, R-BUP Øst og Sør, Abup, Voksne for Barn og Kavlifondet.

STØTTE TIL SYRIAPROSJEKTENE "MINE" I LIBANON

Syriske flyktningbarn trenger skolegang og helsehjelp. Libanon er det landet i verden som har høyest antall flyktninger per innbygger. I samarbeid med organisasjonene MAPS og SAMS arbeider jeg for helsefremming og skolegang for syriske flyktningbarn i Libanon. Det trengs!Støtte fra en rekke enkeltpersoner, samt organisasjonene Heimstadkjær og Alamal og næringsliv. Se "donasjoner" for oversikt. 

Støtte fra næringsliv:

Sjøvik gir skolegang til 15 syriske flyktninger i Libanon
At Sjøvik AS leverer god fisk er bra. Det som også er fantastisk, er at de nå gir 50 000 kroner til MAPS. Med disse pengene får 15 flyktningbarn ett års skolegang fra høsten av. Slik viser Sjøvik at mottoet ”vi har hjertet vårt i alt vi gjør” er mer enn ord.
Sjøvik AS er et internasjonalt fiskerikonsern med base i Midsund, hjemkommunen min i Møre og Romsdal. Sjøvik har latt seg inspirere av et stort lokalt engasjement i lokalsamfunnet for jobben jeg gjør sammen med de syriske hjelpeorganisasjonene MAPS og SAMS for skolegang og skolehelsetjeneste for syriske flyktninger i Libanon. I Midsund har blant annet Heimstadkjær, med Kathrin Gangstad i spissen, levert fantastiske nystrikkede ull-klær til Libanon, og sammen med valgfaggruppen ”Innsats for andre” ved Midsund Skule og syriske flyktninger bosatt i Midsund har de arrangert utstilling av syriske barnetegninger. Denne ble besøkt av 10% av kommunens innbyggere. I forbindelse med juletresalg og svømming har også inntekter gått til skoleprosjektet, og i tillegg har en rekke privatpersoner donert penger. Selv om fem fisk noen ganger kan mette fem tusen, er skolegang avgjørende for flyktningbarns fremtid. Med bidrag fra næringslivet monner det vi gjør mer, flere barn får lære seg å lese og skrive.

solraknes@gmail.com +47 416 17 343