Solfrid Raknes

Crochet Community Collective

Syriske flyktningkvinner i Bekaa-dalen hekler seg et liv - og skolegang for alle barna på en skole!

Strikkeoppskrifter på norsk, engelsk og arabisk

Oppdatering CCC desember 2023

CCC viser bærekraft! 55 syriske flyktninger og sårbare libanesiske kvinner arbeider nå i  Crochet Community Collective. Prosjektet sikret utdanningen til 350 elever i år ved å dekke det nødvendige fondet til en av Al Amal-skolene i Bekaa.
Salget vårt har utvidet seg fra Norge til flere land, inkludert USA, Storbritannia, Tyskland, Sverige, Østerrike, Danmark, Sveits og inkluderer det lokale libanesiske markedet.

Det begynte med blekkspruter og røde og grønne bamser. Nå hekles alle slags figurer, dyr, vesker, tepper og grønnsaker.

Prosjektsalg i 2022: 120 000 USD. 

Følg Crochet Community Collective på Facebook og Instagram. 

https://www.facebook.com/CrochetCommunityCollective/

Filmer om prosjektet her

Syriske flyktningkvinner i Bekaa hekler figurer, og vi selger dem i Norge. Pengene går til å finansiere skoledrift på skolen Saad Nael, en skole for 300 barn. Følg Crochet Community Collective på Facebook

Tre sentrale samarbeidspartnere i Norge: 1) Internasjonal Kvinneliga for Fred og Frihet, Bergen, 2) Solidaritetsnøster og 3) Heimstadkjær i Midsund

Intervju med to lærere før skolestart

Intervju med tre barn rett før skolestart på Saad Nael høsten 2019

Du kan kjøpe blekkspruter over nett, gjennom Solidaritetsnøster sin facebook-side. 

Blekkspruter for vern av liv under vann, #SDG14

1200 vanvittig vakre blekkspruter, heklet av flyktningkvinner som lever i leire i Bekaa i Libanon har kommet til Norge. Blekksprutene skal bidra til gode tiltak for vern av liv under vann, FNs bærekraftsmål nr 14. "NEI til atomubåter i Norske fjorder!" sier Internasjonal Kvinneliga for Fred og Frihet, Bergen. Prosjektet ledes av Susanne Urban og er støttet av Utenriksdepartementet. Blekksprutene selges mellom annet på Coop Midsund, på Reindyrka i Bergen og på Norli i Bergen sentrum.

Alle inntekter i prosjektet går uavkortet til kvinnene som har heklet + skolegang og helsehjelp for syriske flyktningbarn i Libanon. 

Blekksprut-prosjektet foregår i samarbeid mellom Crochet Community Collective og Internasjonal kvinneliga for fred og frihet, Bergen.

Kongen og dronningen takker for blekksprut!

solraknes@gmail.com +47 416 17 343