Solfrid Raknes

Filmer

Vinteren 2020/21

Najeba Ayoush om Hjelpehånda

Najeba er en av de 106 ungdommene somdeltok i Hjelpehånda-prosjektet til MAPs våren 2021. Hun forteller om hvordan spillet har hjulpet henne til å bli mer trygg på å holde presentasjoner, snakke om det som er vanskelig og å be om hjelp når hun trenger det. Blant de 54 syriske flyktningjentene i Libanon som brukte Hjelpehånda i grupper ledet av lærere våren 2021, steg andelen med normal psykisk helse steg med 27%. Tilbudet ble gitt til ungdom uavhengig av psykisk helse. Implementering finansiert av Midsund Rotary Klubb. 

Yusuf Al Shebab intervjuer en venn om appen Hjelpehånda

Yosuf er en av de 106 ungdommene som har deltatt i MAPs Hjelpehånda-prosjekt våren 2021. Han er ivrig på å formidle at spillet er viktig og bra: "Dette er nyttig å lære, det hjelper!" Ungdommene beskriver at deres evne til å regulere seg selv følelsesmessig, løse emosjonelle problemer og til å støtte andre som har det vanskelig er bedret fordi de hadde deltatt i Hjelpehånda-prosjektet. Implementering finansiert av Midsund Rotary Klubb. 

Hva syns syriske lærere i Libanon om å undervise i folkehelse og livsmestring? 

I ti skoletimer har 20 lærere i 20 grupper brukt appen Hjelpehånda skoleåret 2020/21. Tallene viser at ungdommene trives bedre etter å ha vært gjennom tiltaket; spilt, lekt, snakket og øvd. Ungdommene sier tiltaket hadde gjort dem mer selvsikre, modige, optimistiske, snille og «fått mer kjærlighet i hjertet!» Lærerne rapporterer om bedre forhold til elevene og elevene imellom. Se lærer Mohammad Al Yaseen fortelle! Implementering finansiert av Midsund Rotary Klubb. 

Rødtanker når ikke alt er perfekt: Solidaritetsarbeid og real life

Solfrid snakker med lektor Grethe Melby her, opptak 9. april 2021

Hva har Bernie Sanders med syriske flyktninger i Bekaa, Libanon å gjøre?

Solfrid snakker med lektor Grethe Melby her, opptak 31. januar 2021

Hva er Heimstadkjær i Midsund?

Leder Kathrin Gangstad forteller her, opptak 9. feb 2021

Hva er Solidaritetsnøster?

Leder Guri Vestad og aktiv strikker og pådriver Helena Neuman forteller her, opptak 16. feb 2021

Hva er en heklebro og hva er #skolepåflukt?

Dr. Ranveig Boge intervjuer Dr. Solfrid Raknes se film her, opptak 2020

solraknes@gmail.com +47 416 17 343